Monique Kronenberg rouwcoach

Hallo, ik ben Monique Kronenberg, 54 jaar en ik woon in Breda samen met mijn partner Edwin. Naast dat we samen genieten van het leven, ben ik actief als vrijwilliger in de organisatie van het Breda Jazzfestival. Ook mag ik graag een rondje fietsen en probeer daarin uitdagingen niet uit de weg te gaan. Zoals het beklimmen van de Alp d'Huez  op de sterfdag van mijn vader.

 

Tijdens mijn leven ben ik, net als jij waarschijnlijk, meer 'uitdagingen' tegengekomen. Meerdere keren is de vraag voorbij gekomen 'wat moet ik nu?', 'wil ik dit wel?' of gewoon 'help!'. Voor mij is een keerpunt in mijn leven de dood van mijn vader geweest. Op 62 jarige leeftijd overleed hij aan kanker en dat heeft een enorme impact op mij gehad. De zekerheid dat beide ouders er altijd voor je zullen zijn, bleek niet waar te zijn.

In deze periode heb ik erg veel gehad aan een lotgenotengroep. Een luisterend oor, niets hoeven uit te leggen, gewoon er voor elkaar zijn, dat was voor mij goud waard. 

Toen is mijn drive ontstaan om van betekenis te willen zijn voor mensen die een periode van rouw doormaken. Nadat ik mijn eigen weg in mijn rouwlandschap had gevonden, heb ik jarenlang als begeleidster gewerkt in een lotgenotengroep voor nabestaanden. Zij hebben en dat is misschien herkenbaar voor jou, behoefte aan een luisterend oor. Iemand die zonder oordeel en met begrip aandacht geeft aan hun rouw en verdriet. Om vanuit die behoefte verdere stappen te zetten in het rouwproces.

Het begeleiden van mensen bij hun eigen rouwproces werd meer en meer een passie. Iets dat zo waardevol voor anderen maar ook voor mezelf is, dat mij energie geeft. Om mezelf in dit onderwerp te verdiepen, heb ik diverse workshops en trainingen gedaan. Eén daarvan is de training 'Rouwzorg' bij het Landelijk Steunpunt Verlies. Daar heb ik ontdekt dat rouw een heel breed gebied omvat. Niet alleen het verlies van een dierbare maar ook ingrijpende veranderingen in je leven op het gebied van werk, relaties of gewoon je eigen ik.

 

Omdat het rouwen ook een proces is van veranderingen in je leven, ben ik een opleiding tot holistisch coach aan de NOGG (Nederlands Opleidingsinstituut voor Gezondheid en Groei) gaan volgen om mensen te kunnen coachen in dit veranderingsproces. Tijdens de opleiding heb ik geleerd om vanuit de behoefte en kracht van de persoon zelf te werken. 

Rouwen brengt helaas ook een praktische kant met zich mee en dit ook hoort bij het rouwproces. Om je hierin te kunnen begeleiden heb ik tijdens de opleiding tot nabestaandenbegeleider verdiept in erfrecht, bankzaken en wat nog meer op je pad kan komen. Zodat ik je ook daarover kan informeren.

Vanuit mijn passie en ervaring is MOED coachpraktijk ontstaan. De naam is tweeledig: het vergt MOED om met je rouw aan de slag te gaan en nog veel meer MOED om hulp te vragen. Maar ook is het een samenvoeging van MOnique en EDwin omdat ik altijd op zijn steun kan rekenen.

Wil je kennismaken en uitzoeken wat ik voor jou kan betekenen in jouw rouwproces? Boek een gratis kennismakingsgesprek

Dan gaan we samen kijken wat jouw behoefte is en hoe ik je hierbij kan begeleiden.

"Je bleef zonder oordeel als ik er niet gelijk aan uit kwam, gaf me alle tijd hiervoor en bleef vriendelijk, begripvol maar bovenal vol vertrouwen naar mij toe wat me een heel goed gevoel heeft gegeven."

(Evelyn)

"Een bevlogen en bijzonder vakbekwame coach-counselor, die het hart op de juiste plaats heeft."

(Marcel)