Rouwverwerking

Komt er iemand die dicht bij je staat te overlijden, dan gebeurt er veel. Er komt veel op je af. Ben jij een van de directe nabestaanden, dan zal het organiseren en regelen van de uitvaart in eerste instantie het meest belangrijke zijn. Het is dan hectisch en druk en in zeer korte tijd moet er veel geregeld worden. Rouwverwerking? Daar lijkt nog even geen plek te zijn. Vaak kun je het verlies van een dierbare dan nog geen plek geven. Weet echter dat je wel degelijk hulp kunt krijgen bij rouwverwerking.

Rouwverwerking is voor iedereen anders

Ik kan je prima helpen bij rouwverwerking, iets wat voor iedereen overigens anders is. Er is geen standaardprocedure voor en bij de ene zal het proces dat rouwverwerking heet dan ook langer duren dan bij een ander. Dat is helemaal niet erg. Ik kan je bij jouw proces van rouwverwerking helpen. Maak er gebruik van!

Ik zie het meer als integreren

Rouwverwerking is iets anders dan wegnemen van het verdriet of de pijn van een verlies. Ik zie het als integreren. Het hoort bij je en je kunt het met mijn hulp op een natuurlijke manier integreren in jouw leven. Ik kan je die hulp bieden die je op dat moment zoekt en nodig hebt. Het is verstandig om hulp van een professional in te schakelen bij rouwverwerking. Alleen kom je er vaak niet uit en kun je langer in je verdriet blijven steken. Ik weet wat rouwverwerking inhoudt, ik ben wat dat betreft ervaringsdeskundige.

Rouwverwerking Breda

Ik bied je hulp bij verlies

Behalve voor rouwverwerking, bied ik je hulp bij verlies. Kies je voor mij, dan sta je niet alleen. Als geen ander kan ik hulp bieden bij het omgaan met verlies. We gaan samen aan de slag met jouw emoties en jouw angsten en zetten samen de stap om dit op de beste manier te verwerken. Kies je voor mij, dan krijg je te maken met iemand die zoekt naar de balans tussen een herstelgerichte en verliesgerichte manier van verwerken.

Voor iedereen anders

Het is goed om te weten dat een rouwproces iets is dat voor iedereen anders is. Er is geen vast stappenplan, want de stappen die jij moet doorlopen zullen verschillen ten opzichte van een ander. Het is een op maat gemaakt proces. Nadat we samen uitgebreid kennis hebben gemaakt, kiezen we samen een route die bij jou en jouw situatie past.

Monique draagt een prettige rust in zich en en is iemand die in begeleiding heel goed luistert en aanwezig is. In gesprekken met haar merk ik dat ik dichter bij mijn gevoel kom en meer helderheid krijg over waar ik sta en waar mijn behoefte ligt

(Inga)

Monique is een heel warm mens, ze geeft mij daardoor echt het gevoel dat ze naar me luistert en me begrijpt. Ze is heel geduldig en geeft ruimte voor mijn beleving van de zaken en voor het proces. Monique geeft goede inzichten die maken dat ik ook op een andere manier naar de dingen kon kijken. Ze is een goede coach die dit echt vanuit haar hart doet.

(Merel)