Hulp bij verlies

Het is goed om te weten dat als je een dierbare verliest, je niet alleen hoeft om te gaan met het verwerken van dit verlies. Ik bied de beste hulp bij verlies. In eerste instantie gebeurt er heel erg veel als een dierbare komt te overlijden. In de eerste dagen staat alles in het teken van het afscheid en is er van zoiets als een rouwproces nog geen sprake. Dat komt pas na het definitieve afscheid. Zoek je hulp bij verlies? Klop dan bij mij aan. Ik help je graag om het rouwproces op een passende manier te doorlopen.

Hulp bij verlies? Ik help je graag!

Je doet het niet alleen. Dat is wat bij mijn hulp bij verlies altijd centraal staat. Ik kan je als geen ander helpen om te leren omgaan met het grote verlies. Je krijgt te maken met verschillende emoties en zelfs bepaalde angsten. Samen met mij kun je in het kader van hulp bij verlies stappen zetten in jouw rouwproces. Daarbij probeer ik steeds de balans te bewaken tussen een herstelgerichte en een verliesgerichte aanpak.

Zien te integreren in jouw dagelijks leven

Ja, op het gebied van rouwverwerking mag je mij beslist een specialist nemen. Ik ga uit van het principe dat je verdriet en verlies niet weg kunt nemen, maar dat je het gaat integreren in jouw dagelijks leven. Ik kan je precies die hulp bieden die je op dat moment zoekt. Ik ben wat dat betreft ervaringsdeskundige en weet dus wat het verliezen van iemand inhoudt en wat het met iemand kan doen. Ook dat is iets wat ik nadrukkelijk meeneem in het proces. Ik weet wat verlies kan betekenen.

Hulp bij verlies

Je staat er niet alleen voor

Het rouwproces dat je ingaat na het verlies van een dierbare is een complex proces. Het is in ieder geval een proces dat voor iedereen heel anders is. Het proces dat we samen ingaan, is een op maat gemaakte proces. Er is namelijk geen standaard manier die voor iedereen zomaar toepasbaar is. Bij het rouwproces werk ik zowel verlies- als herstelgericht. We gaan op zoek naar de balans hierin. Hoe we samen het proces aanvliegen, bepalen we na ons eerste kennismakingsgesprek. Na dat gesprek bepalen we samen de route die we gaan bewandelen. Kies je voor mij, dan weet je in elk geval dat je er niet alleen voor staat. En alleen die gedachte al, doet heel veel mensen erg goed.

Monique draagt een prettige rust in zich en en is iemand die in begeleiding heel goed luistert en aanwezig is. In gesprekken met haar merk ik dat ik dichter bij mijn gevoel kom en meer helderheid krijg over waar ik sta en waar mijn behoefte ligt

(Inga)

Monique is een heel warm mens, ze geeft mij daardoor echt het gevoel dat ze naar me luistert en me begrijpt. Ze is heel geduldig en geeft ruimte voor mijn beleving van de zaken en voor het proces. Monique geeft goede inzichten die maken dat ik ook op een andere manier naar de dingen kon kijken. Ze is een goede coach die dit echt vanuit haar hart doet.

(Merel)