Hulp bij verlies

Bij het verlies van een  dierbare komt er een hoop op je af. Veel emoties die een rol gaan spelen in deze periode: verdriet, wanhoop, onrust, twijfel, schaamte, boosheid en blijheid.

Worstelen met al deze verschillende emoties is niet gek na een verlies in je leven. Dat dit verwarrend is en dat je aan alles twijfelt, is normaal. Je vermoeid voelen is logisch: rouwen is een werkwoord en dat kost energie.

In de eerste dagen staat alles in het teken van het afscheid en is er van zoiets als een rouwproces nog geen sprake. Dat komt pas na het definitieve afscheid. Dan pas ga je merken dat je leven is veranderd door dit verlies en dat je moet leren om hiermee om te gaan. 

Zoek je daarbij hulp? Klop dan bij mij aan. Ik help je graag om jouw rouwproces op een voor jouw passende manier te doorlopen. Want dit proces is voor niemand gelijk.

 

Hulp bij verlies? Ik help je graag!

Ik bied jou een veilige omgeving om alles te bespreken wat je wilt. Door een open mind en gezonde nieuwsgierigheid naar jouw persoon gaan we uitvinden wat jij nodig hebt. Bij mij is niets gek, mag je jezelf zijn en kan je alles met mij bespreken. Ik zal zonder oordeel naar je luisteren wat je mij ook te vertellen hebt. Dit kan bij mij in mijn praktijkruimte, bij jou thuis of een andere plek waar jij je veilig en op je gemak voelt. 

Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Laat me er zijn voor jou zijn om samen die stap te zetten. Samen op zoek gaan naar een goede balans tussen herstelgericht en verliesgericht 'wandelen' op de weg in jouw rouwlandschap.

Zien te integreren in jouw dagelijks leven

Ja, op het gebied van rouwverwerking mag je mij beslist een ervaringsdeskundige noemen. Ik weet wat het is om een iemand te verliezen die mij dierbaar is en wat dat met je kan doen.

Ik ga uit van het principe dat je verdriet en verlies niet weg kunt nemen, maar dat je het gaat integreren in jouw dagelijks leven. Ik kan je die hulp bieden die je op dat moment zoekt, omdat ik uitga van jouw behoefte op dat moment. Geen rouwproces is hetzelfde. Stap voor stap bekijken we wat aandacht nodig heeft: wat doet het met me als ik er aandacht aan geef? Wat heeft het nodig om in balans te komen? Hiervoor kan het nodig zijn dat we erover praten, dat het visueel wordt gemaakt of dat het beweging nodig heeft.

Wil je hier meer over weten, kijk dan verder op mijn website of neem contact met mij op via de onderstaande button.  

Hulp bij verlies

Je staat er niet alleen voor

Het rouwproces dat je ingaat na het verlies van een dierbare is een complex proces. Het is in ieder geval een proces dat voor iedereen heel anders is. Het proces dat we samen ingaan, is een op maat gemaakte proces. Er is namelijk geen standaard manier die voor iedereen zomaar toepasbaar is. Bij het rouwproces werk ik zowel verlies- als herstelgericht. We gaan op zoek naar de balans hierin. Hoe we samen het proces aanvliegen, bepalen we na ons eerste kennismakingsgesprek. Na dat gesprek bepalen we samen de route die we gaan bewandelen. Kies je voor mij, dan weet je in elk geval dat je er niet alleen voor staat. En alleen die gedachte al, doet heel veel mensen erg goed.

Monique draagt een prettige rust in zich en en is iemand die in begeleiding heel goed luistert en aanwezig is. In gesprekken met haar merk ik dat ik dichter bij mijn gevoel kom en meer helderheid krijg over waar ik sta en waar mijn behoefte ligt

(Inga)

Monique is een heel warm mens, ze geeft mij daardoor echt het gevoel dat ze naar me luistert en me begrijpt. Ze is heel geduldig en geeft ruimte voor mijn beleving van de zaken en voor het proces. Monique geeft goede inzichten die maken dat ik ook op een andere manier naar de dingen kon kijken. Ze is een goede coach die dit echt vanuit haar hart doet.

(Merel)