Rouwproces

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Je verliest een dierbare. Wat dan in eerste instantie belangrijk is, is het organiseren van een passend afscheid. De eerste dagen na het verlies van een dierbare, staat alles in het teken van dit afscheid. Aan rouwverwerking kom je niet toe en het rouwproces begint eigenlijk pas na het definitieve afscheid. Weet dat je het rouwproces niet alleen in hoeft te gaan. Ik kan je helpen en ben er voor jou.

Het rouwproces is voor iedereen een ander proces

Het rouwproces is voor iedereen anders. Zoiets als een vast stappenplan bestaat in dat opzicht dan ook niet. Kies je voor mijn hulp, dan krijg je altijd te maken met een op maat gemaakt proces. Als ik kijk naar het rouwproces, dan is dat een proces dat naast verlies, ook gericht is op herstel. Nogmaals; het rouwproces is voor iedereen anders. Om die reden bepaal ik samen met jou na een eerste kennismaking de route die we in het kader van het rouwproces gaan bewandelen.

Rouw moet je zien te integreren in jouw dagelijks leven

Als het gaat om rouwverwerking kun je altijd op mij rekenen. Ik ben iemand die ervan overtuigd is dat rouw niet iets is dat je wegneemt, maar moet zien te integreren in jouw dagelijks leven. Ik kan je daar prima mee helpen. Ik ben wat dat betreft ervaringsdeskundige. Daardoor ben ik uitstekend in staat om jou op de beste wijze te begeleiden in dit uitdagende en soms moeilijk proces.

Rouwproces

Verstandig om altijd hulp in te schakelen

Het is in zo goed als alle gevallen goed om hulp in te schakelen als je net een dierbare bent verloren. Je hoeft dit niet alleen te verwerken. Ik kan je helpen als er sprake is van verlies en leer je hoe je met dit verlies om kunt gaan. Je krijgt altijd te maken met bepaalde emoties en angsten. Ik leer je hoe je hier voor jezelf mee om kunt gaan. Daarbij zoek ik steeds naar de balans tussen herstelgericht en verliesgericht.

Je hoeft het echt niet alleen te doen

Denk jij dat je hulp nodig hebt bij het verwerken van een groot verlies? Klop dan bij mij aan. Na een eerste kennismakingsgesprek gaan we een route uitstippelen die bij jou en jouw situatie past. Je hoeft het niet alleen te doen in elk geval. Je kunt namelijk altijd op mij rekenen.

Monique draagt een prettige rust in zich en en is iemand die in begeleiding heel goed luistert en aanwezig is. In gesprekken met haar merk ik dat ik dichter bij mijn gevoel kom en meer helderheid krijg over waar ik sta en waar mijn behoefte ligt

(Inga)

Monique is een heel warm mens, ze geeft mij daardoor echt het gevoel dat ze naar me luistert en me begrijpt. Ze is heel geduldig en geeft ruimte voor mijn beleving van de zaken en voor het proces. Monique geeft goede inzichten die maken dat ik ook op een andere manier naar de dingen kon kijken. Ze is een goede coach die dit echt vanuit haar hart doet.

(Merel)