Rouwproces

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Je verliest een dierbare. Wat dan in eerste instantie belangrijk is, is het organiseren van een passend afscheid. De eerste dagen na het verlies van een dierbare, staat alles in het teken van dit afscheid. Aan rouwverwerking kom je niet toe. Laat staan aan het aandacht besteden aan al die gevoelens die om jouw aandacht vragen.

Pas als blijkt dat het leven ‘gewoon’ doorgaat komt het rouwproces in beeld. Hoe ga je om met alle emoties die naar boven komen? Van verdriet, onrust tot aan blijheid. Maar ook van angst en wanhoop want hoe ga je om met deze gevoelens die zo overweldigend aanwezig zijn.

Daarmee  wil ik je graag helpen. Die gevoelens mogen er zijn. Die horen bij jou op dit moment. Jouw verlies is namelijk uniek. 

 

Het rouwproces is voor iedereen een ander proces

Het rouwproces is voor iedereen anders. Zoiets als een vast stappenplan is er niet.

Laat ik beginnen om te zeggen dat ik je pijn niet kan wegnemen. Ik heb geen pasklare antwoorden voor je om je rouw op te lossen. Wat ik je wel kan bieden is een logische zoektocht naar de antwoorden op de vragen waar jij mee worstelt. Een ontdekkingsreis naar de impact die rouw op jou en jouw leven heeft. En reis naar je wens tot inzicht wat je met je vragen, problemen, worstelingen kunt in het hier-en-nu. Zodat aan het einde van onze reis jouw 'rouwgevoelens' verweven zijn in jouw leven. Dat je er niet meer voor wegloopt, maar weet dat ze een onderdeel zijn geworden van jouw leven in het hier-en-nu.

Je krijgt van mij een maat gemaakt proces, afgestemd op wat jij nodig hebt op dat moment. Als ik kijk naar het rouwproces, dan zie ik het als een proces dat naast verlies, ook gericht is op herstel. 

Nogmaals; het rouwproces is voor iedereen anders. Om die reden bepaal ik samen met jou na een gratis eerste kennismaking de route die we in het kader van het rouwproces gaan bewandelen.

Rouw moet je zien te integreren in jouw dagelijks leven

Als het gaat om rouwverwerking  ben ik een ervaringsdeskundige. Door het verlies van mijn vader, grootouders, goede vrienden heb ik ook moeten leren mijn verdriet te integreren in mijn leven. Dus ik weet dat dit moeilijk, beangstigend en vermoeiend kan zijn. Jouw verlies kun je niet wegnemen of wegstoppen. Het maakt deel uit van jouw leven vanaf nu. Ik bied je mijn hulp aan om jouw te begeleiden in dit proces.

Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen. Kijk voor meer informatie verder op mijn website of neem via onderstaande button contact met mij op.

Rouwproces

Verstandig om altijd hulp in te schakelen

Het is in zo goed als alle gevallen goed om hulp in te schakelen als je net een dierbare bent verloren. Je hoeft dit niet alleen te verwerken. Ik kan je helpen als er sprake is van verlies en leer je hoe je met dit verlies om kunt gaan. Je krijgt altijd te maken met bepaalde emoties en angsten. Ik leer je hoe je hier voor jezelf mee om kunt gaan. Daarbij zoek ik steeds naar de balans tussen herstelgericht en verliesgericht.

 

Je hoeft het echt niet alleen te doen

Denk jij dat je hulp nodig hebt bij het verwerken van een groot verlies? Klop dan bij mij aan. Na een eerste kennismakingsgesprek gaan we een route uitstippelen die bij jou en jouw situatie past. Je hoeft het niet alleen te doen in elk geval. Je kunt namelijk altijd op mij rekenen.

Monique draagt een prettige rust in zich en en is iemand die in begeleiding heel goed luistert en aanwezig is. In gesprekken met haar merk ik dat ik dichter bij mijn gevoel kom en meer helderheid krijg over waar ik sta en waar mijn behoefte ligt

(Inga)

Monique is een heel warm mens, ze geeft mij daardoor echt het gevoel dat ze naar me luistert en me begrijpt. Ze is heel geduldig en geeft ruimte voor mijn beleving van de zaken en voor het proces. Monique geeft goede inzichten die maken dat ik ook op een andere manier naar de dingen kon kijken. Ze is een goede coach die dit echt vanuit haar hart doet.

(Merel)